BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nytt liv i 64-bits Flash Player

IE9 trolig årsaken til dvaleperioden.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
16. sep. 2010 - 11:43

Adobe kunngjorde tidligere i år at selskapets 64-bitsutgave av Flash Player var midlertidig lagt på is. Noe tidspunkt for gjenopptakelsen av arbeidet ble ikke gitt.

Mange benytter i dag 64-bits operativsystemer. Det finnes også 64-bitsutgaver av flere nettlesere, men disse kan i de fleste tilfeller ikke benytte 32-bits plugins. Derfor blir 64-bitsutgavene av nettleserne lite brukt.

I går kom Adobe med en kunngjøring om at en ny testversjon av 64-bitsutgaven av Flash Player for Linux er tilgjengelig. Den skal være raskere og mer stabil enn tidligere. I tillegg har selskapet også begynt å utvikle 64-bitsutgaver til både Windows og Mac OS X. Samtlige finnes i testversjoner som kan lastes ned fra denne siden. Disse har kodenavnet «Square».

Årsaken til at 64-bits utgaven av Flash Player ble lagt på is for en stund, er nok at selskapet i en periode har fokusert mye på å integrere Square med den maskinvarestøtten for 2D-grafikk som kommer i Internet Explorer 9.

I blogginnlegget skriver Adobes Flash Player-team at de har målt ytelsesforbedringer på opptil 35 prosent ved å bruke Square sammen med IE9 Beta, sammenlignet med tidligere utgaver av nettleseren. Det er spesielt med innhold som inneholder mye punktgrafikk som opplever de største forbedringene i ytelsen.

Det går ikke fram av meldingen om Adobe gjør tilsvarende integrasjon med de andre nettleserne som også snart kommer med støtte for maskinvareakselerert grafikk.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.