JUSS OG SAMFUNN

Nytt nederlag for Samsung mot Apple

Måtte trekke Galaxy 7.7 fra IFA-messen etter kjennelse i Tyskland.

5. sep. 2011 - 10:57
 <i>Bilde: Samsung</i>
Bilde: Samsung

En domstol i Düsseldorf som håndterer rettsstriden mellom Apple og Samsung i Tyskland, avsa fredag enda en midlertidig forføyning i Apples favør.

Kjennelsen innebærer at heller ikke den splitter nye Galaxy Tab 7.7 kan distribueres eller markedsføres i Tyskland. Den samme rettsinstansen vedtok 25. august å opprettholde et salgs- og markedsføringsforbud mot Galaxy Tab med 10-tommers skjerm.

    Les også:

Kjennelsen tvang Samsung til å trekke Galaxy Tab 7.7 fra den store forbrukermessen IFA i Berlin.

Det innebærer et Samsung går glipp av en viktig mulighet til å markedsføre sin iPad-konkurrent i Tyskland, et enormt marked der Apple har hatt stor gjennomslagskraft.

En endelig kjennelse ventes førstkommende fredag, 9. september.

I en kommentar sier Samsungs talsperson James Chung at kjennelsen innebærer en alvorlig innskrenking av tyske forbrukeres valgmuligheter, og at Samsung vil ta alle nødvendige tiltak, også juridiske, for å bekjempe den.

Bloomberg News viser til anslag fra Strategy Analytics om at Galaxy-forbudet i Tyskland kan redusere Samsungs salg i landet med opptil en halv million enheter. Analyseselskapet tror det tyske markedet for nettbrett vil vokse fra 600 000 enheter i 2010 til 2,4 millioner i år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.