UTVIKLING

Nytt .Net-språk for flerkjernede systemer

«Axum» skal gjøre parallellprogrammering enklere.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
12. mai 2009 - 10:48

Microsoft introduserte i forrige uke et nytt .Net-basert programmeringsspråk. Det kalles Axum og skal ifølge S. "Soma" Somasegar, sjef for Microsofts utviklingerdivisjon, gjøre det enkelt for utviklere å bygge skalerbare og pålitelige applikasjoner for systemer med flere prosessorkjerner.

Axum bygger på arkitekturen til weben og prinsipper som isolasjon, agenter, meldingsutveksling og samtidighet.

Dette skal gi applikasjoner med bedre sikkerhet, responstid og skalerbarhet, i tillegg til at produktiviteten til utviklerne skal kunne forbedres.

I motsetning til de fleste av dagens .Net-språk, er Axum et inkubasjonsprosjekt. Microsoft har ikke forpliktet seg til å gi det ut som et produkt med brukerstøtte.

Microsoft oppgir at alt fra syntaksen til økosystemet omkring Axim kan endres i større eller mindre grad på ethvert tidspunkt.

Selskapet oppfordrer likevel utviklere til å ta det i bruk, men ikke i produksjonsmiljøer. I stedet kan det være egnet for prototyping av parallellapplikasjoner eller dersom man er opptatt av ny teknologi eller programmeringsspråk generelt. Tilbakemeldinger fra brukerne vil på sikt avgjøre om Axum blir et ordinært produkt fra Microsoft.

Axum kan lastes ned til Visual Studio 2008 fra denne siden.

Axum hadde tidligere kodenavnet «Maestro».

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.