KARRIERE

Nytt norsk opprykk i Microsoft

Knut Aasrud får internasjonal lederstilling.

22. juni 2009 - 11:52

En rekke nordmenn har gjort kometkarriere i Microsoft de siste årene, og trenden fortsetter.

Nå melder Microsoft at administrerende direktør Knut Morten Aasrud får nye oppgaver.

Aasrud forlater Microsoft Norge etter en periode med gode resultater og betydelig vekst, opplyser selskapet.

Det som trolig er belønningen for denne innsatsen er at han nå får ta over toppjobben som leder av tele- og kommunikasjonssektoren for Microsoft i Europa, Midtøsten og Afrika.

Dermed følger han seg inn i en lang rekke av norske IT-ledere som har rykket oppover i Microsoft-systemet de siste årene.

Senest forrige måned ble Birger Steen, også han tidligere sjef for Microsoft Norge og senere Microsoft Russland, hentet til en toppjobb ved selskapets hovedkvartal i Redmond, USA.

Aasruds nye stilling er en sentral rolle innen det programvarevaregigantens omtaler som et av sine viktigste vekstområder. Han får ansvar for Microsofts aktiviteter innen telekom, media og IT-tjenesteleverandører innen hele EMEA-området.

- Etter fire og et halvt spennende år i Microsoft Norge begynner jeg nå i internasjonal lederrolle innenfor tele- og kommunikasjonsområdet. Veksten innenfor driftede tjenester og den raskt økende interessen for Microsofts nettbaserte løsninger er et svært interessant utgangspunkt, sier Knut Aasrud i en kommentar.

Aasrud trenger ikke flytte langt av gårde når han begynner i sin nye stilling allerede sjette juli. Arbeidsplassen vil fremdeles være ved selskapets nye lokaler på Lysaker torg.

Microsoft opplyser at de har engasjert Isco group i arbeidet med å finne Aasruds etterfølger. Ifølge Finansavisen er både interne og eksterne kandidater under vurdering.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.