BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nytt oppkjøp fra EDB

EDB ASA fortsetter sin uttalte oppkjøpsstrategi og kjøper Data Bistand Konsulent A/S for 5,5 millioner kroner. Data Bistand Konsulent har 13 ansatte og har sin hovedtyngde på utvikling og vedlikehold av systemer for bruk i offentlig forvaltning.

Eirik Flaa
3. nov. 1997 - 10:59

EDB ASA har igjen bekreftet sin oppkjøpspregede vekststrategi, denne gangen ved å kjøpe konsulentselskapet Data Bistand Konsulent AS. Data Bistand Konsulent har 13 ansatte og overtas av EDB for 5,5 millioner, en pris som i utgangspunktet kan virke billig for et konsulentselskap med 10-11 års erfaring fra bransjen.

- Dette er en pris vi har blitt enig om i fellesskap, sier administrerende direktør i EDB, Eivind Kinck, til digi.no. Han vil ikke kommentere prisen ytterlige, men sier det ikke var andre interessenter til selskapet. Generelt mener Kinck konsulentselskapet passer godt inn i EDB sin forretningsplan.

- Data Bistand Konsulent har kompetanse på offentlig virksomhet, hvilket også er et av våre satsingsområder, sier Kinck.

Overtakelsen av Data Bistand Konsulent vil få regnskapsmessig virkning fra 01.01.98, mens betalingen vil skje i to runder, henholdsvis 01.02 98 og 31.12 98.

Data Bistand Konsulent hadde i 1996 en omsetning på på 6,7 millioner kroner, og et resultat før skatt på 0,9 millioner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.