Offentlige etater er flinkest på IT-sikkerhet

Willy Jensen i Post- og teletilsynet la frem overaskende tall fra sikkerhets-undersøkelse.

22. apr. 2008 - 10:03

På Nasjonal Sikkerhetsdag presenterte Willy Jensen i Post- og teletilsynet resultatene av en årlig spørreundersøkelse om sikkerhet blant offentlige etater og private bedrifter.

Den største overaskelsen, er at offentlige etater tilsynelatende er flinkere med sikkerhetsarbeidet enn private bedrifter.

- Undersøkelsene viser at når det gjelder sikkerhetsopplegg så er de offentlige virksomhetene forran de private virksomhetene, sier Willy Jensen.

63 prosent av de offentlige etatene som deltok i undersøkelse, har opplegg for sikkerhetsopplæring. Andelen av private bedrifter som har det samme, er bare 52 prosent.

De offentlige etatene er også flinkere til å gjennomføre sikkerhetsvurderinger. 61 prosent av offentlige etater har gjort det, mens bare 42 prosent av bedriftene har gjort det.

Sikkerhetskopiering er noe som alle vet er viktig, men som likevel ikke er så utbredt som det burde være. 78 prosent av offentlige etater sier at de gjør daglige sikkerhetskopieringer, mens 67 prosent av private bedrifter sier at de gjør det.

- Men bare en av tre som tester at det faktisk virker. Det er ikke særlig imponerende, sier Jensen.

Andelen som tar daglig backup har falt siden i fjor, men det kompenseres noe av at andelen som tar ukentlige sikkerhetskopieringer har steget. 69,4 prosent tar daglig backup, mens 16,2 prosent gjør det på ukentlig basis.

Willy Jensen er ikke så bekymret for om bedriftene og etatene tar daglige eller ukentlige sikkerhetskopieringer, men han er veldig skuffet over at hele 7,8 prosent presterer å svare "vet ikke" på spørsmålet om sikkerhetskopiering. Det er også en kraftig økning fra 4,3 prosent i tilsvarende undersøkelse for et år siden.

Her kan undersøkelsen lastes ned i sin helhet, og her er presentasjonen til Willy Jensen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.