Offentlige nettsteder tilpasses din livssituasjon

I morgen lanseres et nytt offentlig nettsted som skal øke brukervennligheten. Nå skal barnefamilier og pensjonister skilles fra hverandre.

I et nytt forsøk på å gjøre offentlige forvaltning mer brukervennlig og få flere til å hente informasjonen sin på nettet, lanserer Arbeids- og administrasjonsdepartementet i morgen nye nettsteder, der kommunal informasjon sorteres etter livssituasjoner, ikke etter hvordan forvaltningen er organisert. Du kan se de første eksemplene på disse nettadressene: Asker kommune, Oppdal kommune, Ski kommune og Ullensaker kommune.

Les også

Et eksempel på livssituasjon er 'småbarnsforelder'. Småbarnsforeldre trenger informasjon om svangerskapspermisjon, fødselpenger, barnehageplass etc. Disse tjenestene forvaltes av forskjellige etater og forvaltningsnivåer, men gjennom LivsIT, vil småbarnsforeldre finne hele oversikten samlet på ett sted.

Tjenesten er ment å etter hvert omfatte alle kommuner i Norge. Ved åpningen er det bare Asker, Ullensaker, Oppdal, og Ski som er ferdig med sine versjoner, men mange andre kommuner i Akershus har begynt på jobben.

Til toppen