Offentliggjør studenters private nettbruk

For å redusere studentens Internett-bruk i timen, har to amerikanske høyskoler tatt i bruk et nytt knep som nok vil skjerpe de fleste.

De amerikanske høyskolene Bentley og Babson var blant de første til å få Internett-tilgang i klasserommene. Nå bruker de tusenvis av dollar på programvare og maskinvare som gjør at lærerne kan blokkere noe av Internett-tilgangen i de klasserommene som er nettverkstilkoplet, skriver nyhetsbyrået AP.

Studentene surfer, bruker meldingstjenester (sender såkalte 'instant messages') og ser på porno, selv på introduksjonskursene.

For å bøte på dette problemet har noen av klasserommene på Bentley teknologi som lar lærerne fange opp studentenes epost og meldinger og vise dem til hele klassen på en stor skjerm.

Programvaren kan ikke sensurere visse nettsider, men kan blokkere internettilgangen slik at elevene bare får tilgang til skolens intern-nett. Lærerne har også mulighet til å blokkere studentenes epost og meldingstjeneste.

Matematikkprofessor Joe Aieta sier til AP at hans studenter mener fristelsen til å surfe på nettet i timen blir for stor når de har det tilgjengelig rett foran seg på pulten. Derfor blokkerer professoren tilgangen innimellom.

Studentene tror de kan følge med i timen selvom de sender meldinger, men erfaringer viser at dette er svært vanskelig, sier Aieta.

Ifølge AP har universitetet i Virginia installert switcher som blokkerer nettverkstilgangen i noen klasserom. Men switchene er ikke så godt gjemt, og studentene klarer lett å oppheve blokkeringen.

Så langt har ingen av tekno-studentene klart å cracke programvaren til Bentley eller Babson.

Matematikkprofssor Aieta har planer om å oppfordre studentene til å cracke programmene for å teste sikkerheten, fordi han regner med at studentene vil forsøke uansett.


(Kilde: Siliconvalley.com)

Til toppen