Windows 10 Roadmap

Offentliggjør veikart for kommende Windows 10-nyheter

Microsoft gir bedriftkundene (og andre) mer oversikt over hva som er i vente.

Offentliggjør veikart for kommende Windows 10-nyheter
(Bilde: Microsoft)

Microsoft gir bedriftkundene (og andre) mer oversikt over hva som er i vente.

Mye av funksjonaliteten som Microsoft planlegger å implementere i Windows 10 i relativt nær framtid, ble offentliggjort under Build-konferansen tidligere i april. Men langt fra alt.

Nå har selskapet kommet med et veikart som gjør at primært bedriftskundene kan se hvilken ny funksjonalitet som er under utvikling. Oversikten vil trolig bli oppdatert løpende og har også seksjoner for funksjonalitet som har blitt arkivert eller kansellert.

Det er seksjonen «In Development» som er mest interessant, siden den omfatter funksjonalitet som ennå ikke har blitt tilgjengelig for testing av Windows Insider-medlemmene.

Tre av ti pc-er trolig oppgradert til Windows 10 

Autentisering

Her fortelles det blant annet mer om mulighetene til låse opp Windows 10-baserte pc-er med smartmobiler – både Windows- og Android-baserte mobiler. Dette omfatter også apper og tjenester som benytter autentisering basert på Windows Hello og Microsoft Passport.

Microsoft skal også tilby et nytt rammeverk, Windows 10 Companion Device Framework, som gjør at enheter med støtte for det kommende rammeverket, som Microsoft Band 2, vil kunne brukes som en sekundær autentiseringsfaktor for å låse opp Windows 10-baserte pc-er.

Continuum

Microsoft har snakket mye om den allerede lanserte Continuum-funksjonaliteten, som gjør at visse Windows 10-baserte smartmobiler kan kobles til en større skjerm, i tillegg til mus og tastatur. Dette skal gi en pc-lignende opplevelse.

Men Microsoft har ytterligere planer for Continuum. Blant annet skal mobilene få støtte for berøringer på eksterne berøringsskjermer. Det skal tilbys laptop-lignende enheter uten CPU og operativsystem, som Continuum-kompatible mobiler kan pares med og drive. Dessuten skal det også bli mulig å projisere skjermen til Continuum-kompatible mobiler over til skjermen til Windows 10-baserte pc-er.

Noe tilsvarende gjelder også skjermløse Windows 10 IoT Core-enheter, men her kan apper og andre brukergrensesnitt også vises på Windows 10-baserte smartmobiler og nettbrett.

For øvrig loves det støtte for en bilde-i-bilde-funksjon, forbedringer knyttet til Azure AD Join og startmenyen, i tillegg av Cortanas varslinger flyttes over i Action Center.

QR-kode

En annen kommende nyhet, som ikke står på Microsoft liste, vises på bildet nedenfor. Neowin viser til to ulike kilder som har lagt ut bilder som viser at den moderne varianten av BSOD (Blue Screen of Death) i snart vil være utstyrt med en QR-kode. Denne kan brukeren trolig benytte, ved å bruke for eksempel en smartmobil, til å åpne en webside med mer informasjon om hva som kan ha forårsaket feilen.

View post on imgur.com

Men som The Register skriver, kan denne funksjonaliteten trolig lett kunne etterapes av skadevare som lokker brukeren til besøke uvennlige nettsteder med mobilen.

En oversikt over endringene som allerede har blitt gjort i Windows 10 siden lanseringen i fjor sommer, finnes her.

Til toppen