Office 2003 blir trolig forsinket

Etter at Microsoft har kommet til at det må lanseres enda en betautgave av Office 2003, ser det stygt ut for den planlagte lanseringen til sommeren.

Etter at Microsoft har kommet til at det må lanseres enda en betautgave av Office 2003, ser det stygt ut for den planlagte lanseringen til sommeren.

Ifølge News.com har Microsoft bekreftet at selskapet nå forbereder en ikke tidligere annonsert betautgave av kommende Office 2003.

Den forrige betautgaven av Office 2003 kom ut i mars i år og ble sendt ut til mer enn en halv million testere, men Microsoft mener at det er behov for enda en utgave - selv om selskapet sier til News.com at det ikke er snakk om en helt ny testutgave, men heller en oppfriskning av forrige versjon.

Ønsket er at testerne skal få muligheten til å få prøve ut endringene som til nå er lagt til som et resultat av tidligere testing.

    Les også:

Den nye testutgaven ventes å bli klar først i juni. Dette betyr at det ikke er tilstrekkelig tid til skikkelig testing hvis produktet skal lanseres midt på sommeren. Lanseringen vil derfor bli utsatt. Foreløpig sier Microsoft at lanseringen vil komme senere på sommeren, men oppgir ingen bestemt dato.

Ifølge News.com mener analytikere at Office 2003 kanskje ikke vil kunne leveres før i oktober eller november, basert på tiden det tok fra beta til endelig lansering av dagens utgave, Office XP.

En slik forsinkelse kan også dra andre produktlanseringer med seg, siden Microsofts produkter stadig blir mer integrert i hverandre. Blant annet tror analytikerne at lanseringen av Exchange 2003, som planlegges i september, vil kunne forsinkes på grunn av dette, siden klienten - Outlook - er en del av Office-pakken. Dette vil igjen kunne forsinke Small Business Server-utgaven av Windows Server 2003, som skal inneholde Exchange 2003.

Til toppen