Test: microsoft

– Office 2016 om en måned

Lanseringen skal være rett rundt hjørnet.

– Office 2016 om en måned
Office 2016 skal komme i september, sier kildene. Bilde: Microsoft

Det tyske nettstedet WinFuture (via The Verge) har fått tak i interne Microsoft-dokumenter som peker på en konkret lanseringsdato for den nyeste versjonen av Office-pakken.

Mye tyder altså på at Office 2016 for Windows vil lanseres den 22. september, litt under en måned fra nå.

Les også: Endelig har Mac fått en skikkelig Office-versjon

Office 2016 ble bekreftet i januar, og inkluderer flere relevante nyheter for bedriftsbrukere, blant annet større fokus på sanntids-samarbeid i dokumentene, tilkobling til OneDrive-nettskyen som muliggjør mer fleksibel jobbing uansett hvor man befinner seg, nye, intelligente søkeverktøy og mer utstrakt bruk av maskinlæring samt mye sikkerhetsverktøy.

Pakken har også et noe overhalt visuelt design, med et mørkt og et fargerikt tema.

Mange av disse funksjonene er allerede inkludert i den nye Mac-versjonen av Office 2016, som kom i juli.

Full overhaling

En berøringsoptimalisert versjon av Office på Windows 10 ble sluppet samtidig med operativsystemet, men Office 2016 er en mer fullverdig pakke som fokuserer på mer krevende brukere som holder seg til mus og tastatur.

Les også: Splitter nye Office kan testes av alle

Poenget til Microsoft er uansett at de forskjellige versjoner av Office på forskjellige plattformer bringes stadig nærmere hverandre når det gjelder funksjonalitet, samarbeid og utveksling av filer. Alt skal være til enhver tid koblet til skyen og kompatibelt, noe som selvsagt er positivt for brukere som er mye på farten.

Microsoft har ikke bekreftet lanseringsdatoen offisielt, men mye tyder på at 22. september er nokså spikret som utrullingstidspunktet.