Office 95 kan ikke oppgraderes til XP

Microsoft har bestemt seg for å begrense oppgraderingsretten til Office XP. Har du Office 95 eller eldre, må du betale full pris.

Microsoft har bestemt seg for å begrense oppgraderingsretten til Office XP. Har du Office 95 eller eldre, må du betale full pris.

Begrunnelsen, ifølge en uttalelse til News.com fra en Microsoft-talsperson i Storbritannia, er at Office 95 er for gammel. Har du Office 97 eller Office 2000 kan du oppgradere til Office XP for omtrent det halve av det en full pakke koster. Har du Office 95 eller eldre, krever Microsoft at du betaler fullt ut.

Tidligere var nærmest en hver eldre utgave av Word eller til og med Works nok til å få rabatten som en "oppgradering" innebærer. I perioder da Microsoft var innstilt på å vinne nye kunder nærmest for en hver pris, fikk du rabatten bare du kunne dokumentere at du hadde lisens til et konkurrerende produkt som kunne kjøres på samme PC.


Office-suiten betraktes som Microsofts største melkeku, og skal representere nesten halvparten av selskapets omsetning. Siden Office 95 har stadig færre holdt tritt med Microsofts forbedringer, og det skal være spesielt mange som holdt seg til Office 97 i stedet for å bytte til Office 2000.

Office XP - tidligere kjent som Office 10 - kommer på norsk 31. mai. Pakken er grundig testet i en tidligere artikkel på digitoday.no. Se lenken nedenfor. Microsoft har også kunngjort en ordning der du kan teste Office XP en måneds tid mot et beskjedent utlegg. Denne ordningen er ennå ikke tilgjengelig i Norge.

Til toppen