Office kommer til iPad

Men først skal Microsoft lage spesialversjon til Windows.

Office kommer til iPad
Ballmer bekreftet i går at Office-pakken kommer også til rivalens nettbrett, Apple iPad. Bilde: David Paul Morris/Bloomberg/Getty Images

Steve Ballmer, snart forhenværende toppsjef i Microsoft, avslørte i går noe det har gått rykter om i lengre tid, ifølge The Verge.

De skal tilby Office også til iPad.

Microsoft vil imidlertid først forsyne sin egen plattform med en berøringsvennlig versjon, noe som ikke bør overraske noen.

Ifølge Ballmer arbeider de med et nytt «touch first» grensesnitt til kontorpakken, altså en utgave som primært er myntet på berøringsskjerm og nettbrett.

I sommer lansert riktignok Microsoft egne versjoner både til iOS og Android, men ingen av disse var tilpasset enheter med større skjermer. Disse appene tilbys «gratis» men krever et aktivt Office 365-abonnement.

Hvorvidt den varslede iPad-versjonen følger samme modell er det foreløpig ikke sagt noe om, men det er ikke usannsynlig.

Melkeku

Office-pakken, som normalt inkluderer Word, Excel, PowerPoint og Outlook, bidrar alene mer til Microsofts bunnlinje enn alle andre produkter og forretningsdivisjoner samlet. Det er programvaregigantens største melkeku.

Fra å være begrenset til Windows- og Mac-miljø virker strategien til Microsoft nå å være å bringe Office til flest mulige enheter, inkludert konkurrerende mobile plattformer, der selskapet selv ikke har lykkes så godt ennå.

    Les også: