Ofrer seg for konas gründervirksomhet

Ivar Steen Johnsen slutter som redaktør av TV 2s internettvirksomhet. I stedet satser han tid og krefter på Barnimagen.com, et nettsted drevet av jordmor Siri von Krogh som også er hans kone.

Ivar Steen Johnsen slutter som redaktør av TV 2s internettvirksomhet. I stedet satser han tid og krefter på Barnimagen.com, et nettsted drevet av jordmor Siri von Krogh som også er hans kone.

- Jeg har nådd mine mål i TV 2. Internt har vi nå fått fullt gjennomslag for massiv satsing på Internett, og hele ledelsen er "omvendt", hevder Ivar Steen Johnsen overfor digi.no etter at han i går søkte avskjed fra redaktør-stillingen i TV 2.

Han har jobbet i TV-selskapet i åtte år hvor av fem har blitt tilbragt i TV-selskapets ledergruppe.

Da Kåre Valebrokk halverte ledergruppen i november i fjor fra 14 mennesker, var Ivar Steen Johnsen én av dem som ikke fikk være med. Sammen med jurist Per Schrader-Nielsen, som også måtte forlate lederbordet, var det han som var det "digitale alibiet" i TV 2s toppledelse.

I kjølvannet av "ekskluderingen" i fjor forsikret Steen Johnsen at Internett-satsingen ville bli fokusert i fremtiden. Sammen med Schrader-Nielsen utarbeidet han et strategidokument for TV 2s videre digitale satsing, et dokument som i dag er vedtatt. For å understreke sitt engasjement vedtok TV 2 å kjøpe seg ytterligere opp i datterselskapet Net 2 Interaktiv fra Aftenposten. I dag eier de 88 prosent av Net 2.

Les:


Aftenposten selger seg ned i Net 2

Blant annet innebærer det at TV 2 integrerer Net 2 tettere inn i selskapet ved å gi det navnet TV 2 Interaktiv hvor Kjetil Nilsen fortsetter å være daglig leder. Om det dermed blir trangere om lederplassen i TV 2 sin internettsatsing skal være usagt, men Steen Johnsen benekter i hvert fall at han nå rømmer Kåre Valbrokks TV 2.

- Nei, det er det ingen grunn til. Valebrokk skal ha honnør. Han går fottur med sjumilsstøvler i ukjent digital terreng. På kort tid har den gamle avisredaktøren innsett alvoret i situasjonen, og han har fått styret med på tøffe beslutniger om satsing på Internett og fremtiden, mener den avtroppende redaktøren. Han har i utgangspunktet tre måneders oppsigelse.

Nå går han over til en frittstående stilling hvor han skal satse på egne prosjekter, rettere sagt konas prosjekt. Jordmor Siri von Krogh startet Barnimagen.com i februar i år. Nettstedet har allerede 11.500 daglige sidevisninger, og Steen Johnsen hevder at ti prosent av alle gravide med tilgang til Internett i Norge har registrert seg på tjenesten.

Debatter og e-post spørsmål til jordmoren er blant de mest populære tjenestene på barnimagen.com.

- Jeg skal satse på denne "mann-kone-kjellerstuevirksomheten" i tillegg til å drive rådgivning på andre internettvirksomheter, sier han.

Steen Johnsen har drevet fødselshjelp til Barnimagen ved siden av å være én av drivkreftene bak tv2.no de to siste årene. TV 2 har per i dag 1,8 millioner ukentlige sidevisninger på webtjenesten sin.

Til toppen