BEDRIFTSTEKNOLOGI

Også Corel med utleieordning

Corel kaster seg inn i det voksende markedet for programvareutleie. Selskapet vil tilby kontorsuiten WordPerfect Office 2000 på utleiebasis.

Øystein Kvistad
17. aug. 1999 - 01:11

Tilbudet skjer i partnerskap med Gobi og DirectWeb, to abonnementsbaserte maskinvare- og programvaretilbydere Corel samarbeider med, skriver PC World Online, som mer enn antyder at Microsoft om kort tid trolig kommer til å hive seg på utleie-bølgen de også.

- Microsoft vil neppe si seg fornøyd med å spille annenfiolin for det canadiske selskapet, kommenterer PC World Online.

I samarbeid med Gobi har Corel utviklet en løsning der kundene, ved å klikke på WordPerfect-ikonet på PC-en, får aksess til programmet for en avtalt periode. Dersom bruken overstiger det som er avtalt i abonnementet, legges ekstrakostnaden til på den månedlige fakturaen.

For å lykkes med denne ordningen ligger det i kortene at Corel og Gobi sammen vil tilby nesten gratis PC-er med forhåndsinstallert programvare, og slik bevege seg inn på det lukrative ASP-markedet (application service provider).

For at ASP er en god idé hersker det liten tvil om i programvarebransjen. Selv ikke høyteknologiselskaper gidder å bruke egne ressurser på for eksempel drift av egne økonomisystemer, når de kan leie applikasjonstjenester fra én sentralisert leverandør (for eksempel fra NetLedger som leier ut regnskapsprogrammer over Internett til småbedrifter for skarve fem dollar i måneden).

Kort sagt gjør ASP-løsninger det mulig å kjøre økonomisystemet, tekstbehandleren, regnearket, databasen eller andre applikasjoner fra ett program; nettleseren. Drift av applikasjonene og maskinvaren overlater du til Oracle, Corel, Microsoft eller andre som påstår å kunne sånt. Du trenger ikke å bekymre deg om tjeneren, du trenger ikke belemre personalet med ytterligere driftsansvar, og ingen trenger å erverve seg ekspertise i den eller den applikasjonen. Og skulle du vokse raskere enn beregnet, er det ASP-en som sørger for skaléringen.

Riktignok er markedet for applikasjonstjenester ennå i sin spede begynnelse, men applikasjonstjenester er noe alle snakker om og mange - blant dem SAP og Microsoft - som satser på. IDC beregner det globale markedet i år til 150 millioner dollar, voksende til to milliarder dollar innen 2003...

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.