Også dobbel grafikk for bærbare PC-er

Nvidia lanserte i går en løsning som gjør det mulig å koble sammen to av selskapet grafikkbrikker i bærbare PC-er.

Nvidia lanserte i går en løsning som gjør det mulig å koble sammen to av selskapet grafikkbrikker i bærbare PC-er.

Nvidia har lenge tilbudt en såkalt SLI-løsning (Scalable Link Interface) for stasjonære PC-er, noe som gjør det mulig å få to eller flere grafikkprosessorer til å jobbe sammen i ett PC-system. Normalt gjøres dette ved hjelp av sammenkobling av to skjermkort, men det finnes også skjermkort utstyrt med to grafikkprosessorer som er koblet sammen ved hjelp av SLI.

I går annonserte Nvidia at selskapet har gjort SLI-teknologien tilgjengelig også for bærbare PC-er. Dette gjør det mulig å koble sammen to GeForce Go 7800 GTX-brikker i bærbare PC-er basert på selskapets nForce4 SLI-brikkesett.

SLI-løsningen åpner for bedre 3D-kvalitet i oppløsninger på inntil 1920 x 1200 punkter.

Flere mindre PC-leverandører har annonsert bærbare PC-er med SLI-basert grafikkløsning, men knapt noen av de merkene Nvidia oppgir, selges i Norge. Dette inkluderer Sager, Alienware, Velocity Micro, Voodoo, ABS, AJP, BioHazard, Cybersystem, Evesham, Gericom, Hypersonic, Multirama, Olidata, Plaisio, ProStar, rockdirect, Rombus, Savrow, Vicious PC, XS2 og Wortmann.

    Les også:

Nvidia lanserte i går også selskapets første integrerte grafikkbrikkesett for bærbare. Den slår sammen selskapets GeForce Go 6100 grafikkprosessor med brikkesettet nForce Go 430 for AMDs mobile prosessorer. Selskapet hevder resultatet er verdens første integrerte grafikkløsning med maskinvareakselerert avspilling av H.264-video i HD-format. Den støtter også avspilling av HD MPEG-2 og VC1.

HD-avspillingen gjøres mulig ved hjelp av Nvidias PureVideo-teknologi, en maskinvareakselerert motor som både skal gi sørge for at systemet CPU blir minimalt belastet og at avspillingen ikke trekker for mye strøm fra PC-ens batteri. PureVideo støtter også teknologier som de-interlacing, omvendt telecine og skalering.

De første PC-ene med denne løsningen er allerede tilgjengelige fra de europeiske produsentene Evesham, Rover og Wortmann. Flere andre ventes å lansere tilsvarende produkter i løpet av de neste månedene.

Til toppen