Også i Norge vokser Dell kraftig

Sjefen for Dell Norge, Michael Jacobs, melder om kraftig vekst innen servere og bærbare.

Sjefen for Dell Norge, Michael Jacobs, melder om kraftig vekst innen servere og bærbare.

Dell Norge henvender seg primært til bedriftsmarkedet, og opplever en utvikling de karakteriserer som særdeles positiv. I tredje kvartal økte solgte med enheter med 23 prosent i forhold til samme kvartal i fjor. I fjerde kvartal venter administrerende direktør Michael Jacobs i overkant av 30 prosent vekst.

    Les også:

Jacobs mener Dell Norge kaprer andeler i bedriftsmarkedet, som han tror ligger an til økte investeringer i maskinvare, ikke i programvare.

Tall fra IDC går ut på at det totale servermarkedet i Norge vokste med 13,8 prosent i tredje kvartal i forhold til samme kvartal i fjor. Dells vekst er 35,6 prosent, med et samlet salg på rundt 1000 servere.

Bærbare til bedriftsmarkedet økte med 7,2 prosent i tredje kvartal, ifølge IDC. Dells salg økte med 29,2 prosent. Bedriftsmarkedet for stasjonære PC-er falt med 8,5 prosent. Dell økte med 6,7 prosent.

Dell har inngått nye rammeavtaler med 40 kommuner og fire fylkeskommuner, på to til fem års varighet. En annen forklaring på Dells framgang er økt interesse for pakker med finansiering og leasing, som Dell tilbyr i samarbeid med blant andre Captive Finance. Jacobs mener bedrifter tjener på denne ordningen fordi de får lavere avskrivninger og enklere og rimeligere tilgang til ny og moderne IT-infrastruktur.

Samarbeidet med EMC om lagringsløsninger ga ti nye kunder i kvartalet.

Til toppen