BEDRIFTSTEKNOLOGI

Også Kirken piratkopierer

- Vår erfaring er at de som forvalter det åndelige her i landet, ikke utmerker seg positivt i sitt forhold til programvarelisenser, sier styreformann John-Erik Sogn i Microdialog AS.

Eirik Rossen
25. mars 1998 - 17:04

Forretningsidéen til Microdialog AS er å foreta lisensrevisjon for programvare hos oppdragsgivere. Svært mange kommuner benytter seg av tjenesten.

- Etter den kampanjen som bransjen kjørte i fjor høst, har våre forhandlere fått mange henvendelser, forteller Sogn. - Da vi fikk i oppdrag å sjekke programvarelisensene i en kommune, oppdaget vi blant annet at et prestekontor brukte programvare ulovlig.

Microdialogs erfaring er at det ikke er mer kontroll med programvarelisenser på prestekontorer enn det er andre steder. Norge er på topp i bruken av ulisensiert programvare.

- Jeg mener prestekontorer skulle vært mer årvåkne, sier Sogn. - De som forvalter det åndelige i landet burde være ekstra nøye med å holde seg til loven. Programvarelisenser er underlagt åndsverkloven. Kirkens oppgave er å forvalte det åndelige. De burde være særdeles nøye i forhold til sine programvarelisenser.

Sogn understreker at prestekontorer ikke utmerker seg spesielt verken negativt eller positivt. Det opprørende er at nettopp prester skulle gå foran med et positivt eksempel. Sogn mener at hvis ikke prestene tar seg sammen, kan Kirken få et alvorlig troverdighetsproblem.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.