KORTNYTT

Også Microsoft vil tilby ubeskyttet musikk

Microsoft har skiftet mening om at DRM-beskyttelse er helt nødvendig for selskapets salg av innhold.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
10. apr. 2007 - 11:18

Apple annonserte i forrige uke en avtale med plateselskapet EMI om salg av musikkfiler uten innebygde bruksrestriksjoner (DRM) gjennom iTunes Store. Avtalen er ikke-eksklusiv, noe som betyr at det trolig bare er et tidsspørsmål før andre musikknedlastingstjenester kommer med et tilsvarende tilbud. Avtalen legger også press på andre plateselskaper om å tilby nedlastbar musikk uten DRM.

Microsoft har tidligere sagt at DRM er en nødvendig del av selskapets nåværende og framtidige forretningsmodeller for salg av digitale medier. Nå kan det virke som om selskapet har skiftet mening, i hvert fall om hva som skal være selskapets offisielle holdning.

Til IDG News Service sier Katy Asher, en talskvinne for Microsoft Zune-gruppe, at EMI-annonseringen i forrige uke ikke var eksklusiv for Apple, og at Microsoft i lengre tid har vært samtaler med flere plateselskaper, ikke bare EI, om å tilby ubeskyttet musikk til Zune-spilleren.

    Les også:

- Konsumentene har gjort det klart at ubeskyttet musikk er noe de vil ha. Vi planlegger å tilby dem det så snart våre plateselskap-partnere er komfortable med dette, sier Asher.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.