Også Windows Vista i egne EU-versjoner

Microsoft har bekreftet at det vil komme strippede EU-utgaver av Windows Vista også.

Microsoft har bekreftet at det vil komme strippede EU-utgaver av Windows Vista også.

Da Microsoft tidligere denne uken kunngjorde hvilke versjoner som vil bli tilgjengelige av operativsystemet Windows Vista, ble det ikke sagt noe om eventuelle versjoner levert uten mediespillerprogramvare for å møte et krav fra EU. Dagens Windows XP kan leveres uten Windows Media Player.

Nå bekrefter Microsofts president for EMEA, Neil Holloway, overfor Reuters at det vil komme slike strippede utgaver. Han vet derimot ikke hvor mange versjoner det vil bli.

Kravet fra EU kom etter at EU-kommisjonen i 2004 hadde kommet til at Microsoft har brukt sitt dominerende operativsystem til å konkurrere ulovlig mot konkurrentene. Selskapet fikk også en bot på 497 millioner euro.

    Les også:

Et annet krav, som Microsoft ikke har gått med på, er tilby innbyrdes forbindelser slik at konkurrentenes serverprogramvare kan fungere like godt som Microsofts egen, sammen med Windows-baserte PC-er.

Ifølge Reuters har kommisjonen startet rettergangen om å gi Microsoft dagsbøter på inntil 2 millioner euro inntil det bøyer seg for det siste kravet.

Til toppen