RESULTATERFINANS

Oksen er tilbake på Wall Street

Den amerikanske teknologibørsen Nasdaq stiger igjen. Investorene syntes aksjene ble for billige etter fredagens fall, derfor kjøper de nå i kveld, norsk tid, bøttevis med aksjer på billisalg. Det er særlig selskaper som Apple, Dell og Intel som styrker seg, mens Internett-aksjene henger litt etter. Nasdaq gikk opp hele 6,56 prosent.

Sigvald Sveinbjørnsson
17. apr. 2000 - 18:30

Mandagens fall på Oslo Børs ble kanskje ikke så voldsomt tatt i betrakting at Nasdaq mandag stiger kraftig. Mandagens Nasdaq gikk opp sterke 6,56 prosent, 217,87 poeng. Dette er den nest største oppgangen Nasdaq har hatt noen gang. Teknologibørsen har nå tatt tatt igjen mye av fallet som inntraff fredag.

Ved Oslo Børs falt IT-indeksen med hele 8,47 prosent mens totalindeksen falt 2,42 prosent. Blant andre falt Opticom hele 15,34 prosent, det største fallet i en enkeltaksje på IT-indeksen mandag.

På Wall Street har det imidlertid vært en meget god dag så langt. Neal Soss, analytiker ved Credit Suisse First Boston, rapporterer til digi.no at markedet virkelig har tatt seg opp fra fredagens harde fall.

- Investorene kjøper inn som bare det. Det er nesten en "over bye" i markedet, melder Soss.

Han forteller at det særlig er typiske IT-aksjer som får kjenne oppgangen mandag.

- Det er selskaper som Dell, Apple og data-aksjer generelt som styrkes i dag, sammen med telekomsektoren. Disse falt hardt på fredag og er derfor svært "billige" i dag. Men ellers er det noen bransjer som holder igjen, forteller Soss til digi.no .

- Selv om det er for tidlig å merke en trend er det en mulighet for at Internett-aksjene ikke går helt i høyden igjen. Men dette er for tidlig å si noe om, sier Soss til digi.no.

- Vi tror at denne oppgangen vil holde seg, men det er ikke sikkert at investorene slipper tøylene på oksen. Men det kan bli en god dag på de europeiske børsene i morgen, mener Soss.

Han forklarer den europeiske etterdiltingen av Nasdaq på følgende måte: - Dere har så lite selvtillit. Når det gjelder teknologi så er det USA som leder an. Europeiske markeder må bare følge med, dessverre.

Les mer om hva som skjedde i mandagens marked:


Ny smell for Nasdaq
Helsvart på Oslo Børs

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.