Økt PC-salg i desember, men det er ikke selskapene som kjøper

Foreløpige omsetningstall for EverCom Network ASA viser at selskapet solgte totalt 14.707 PC-er i fjerde kvartal 2001, en økning på 13 prosent fra samme periode året før. Men det er ikke næringslivet som kjøper.

Foreløpige omsetningstall for EverCom Network ASA viser at selskapet solgte totalt 14.707 PC-er i fjerde kvartal 2001, en økning på 13 prosent fra samme periode året før. Men det er ikke næringslivet som kjøper.

EverCom Network ASA sendte fredag ettermiddag ut en melding til Oslo Børs om at selskapets PC-salg økte betydelig i fjerde kvartal 2001 sammenliknet med samme periode året før. Evercom solgte 12.948 enheter - en økning på 13 prosent i bedriftens gjenværende markeder Norge og Sverige.

PC-tallene for fjerde kvartal bekrefter dermed at EverCom er på rett vei etter avsluttelsen av engasjementet i Danmark, og styret i selskapet bekrefter at prognosen på 170 millioner kroner i omsetning og et driftsresultat før ekstraordinære poster på 3 millioner kroner står fast.

For året 2001 som helhet leverte Evercom 41.829 PC-er, vesentlig mindre enn de 48.091 PC-ene som selskapet solgte i år 2000.

Den positive avslutningen på fjoråret bekreftes også av internasjonale tall. Ifølge nyhetsbyrået Reuters kom PC-salget tilbake for fullt, ikke minst takket være sterkt reduserte priser i forbindelse med julehandelen. Men tall fra Merrill Lynch tyder på at bedriftsmarkedet dessverre ikke bruker mer penger på PC-kjøp.

Merrill Lynch spår at PC-salget i bedriftsmarkedet vil holde seg svakt helt til første halvdel av andre kvartal.

På verdensbasis økte PC-salget med omlag åtte prosent fra tredje til fjerde kvartal 2001, men Merrill Lynch frykter et betydelig fall på mellom åtte og ni prosent i første kvartal i det nye året. PC-salget er tradisjonelt sterkest i fjerde kvartal, ikke minst på grunn av julehøytiden og amerikanernes Thanksgiving-feiring.

På grunn av det bedrede salget i konsumentmarkedet ventes både Dell, og Compaq å legge fram bedre regnskapstall for fjerde kvartal 2001 enn tidligere prognoser har indikert. Thomson Financial/First Call spår at Dell vil tjene 16 cents per aksje på en samlet omsetning på 7,6 milliarder dollar, mens Compaq ventes å legge frem et tap på 3 cents per aksje på en tilsvarende stor omsetning som Dell.

Til toppen