BEDRIFTSTEKNOLOGI

Økte muligheter for Telia i Brasil

Telias muligheter til å etablere seg som mobiloperatør i Brasil er større etter at en av selskapets konkurrenter til en av landets mobillisenser trakk seg på mandag.

Frode Eriksen
29. jan. 1998 - 14:10

Auksjonene på mobillisenser stoppet helt opp etter at Tess-konsortiet, med Telia Overseas som viktigste partner, anket et avslag på en tildeling inn for landets rettsvesen. Siden da har tildelingene av nye lisenser stanset nesten helt opp.

Nå har også en av hovedkonkurrentene til Telia, Avantel med amerikanske AirTouch på eiersiden, trukket seg, noe som øker svenskenes sjanser til å få den mobillisensen selskapet ønsker seg. Ifølge Total Telecom er det minst sju lisenser som ennå ikke er tildelt og mange av de som nå trekker seg frykter for manglende fremtidig inntjening.

Om få uker skal brasilsk høyesterett avgjøre om en kommafeil er nok til å velte Tess-konsortiets bud på en mobillisens. Budet skulle være på ti milliarder kroner, men kommafeilen gjorde at det innleverte budet ikke var på mer enn ti kroner. Dette påpekte blant annet Avantel, noe som førte til at rettsvesenet fikk saken i fanget.

Om Brasils høyesterett mener kommafeilen er kosmetisk får Tess-konsortiet sin ettertraktede lisens som gjelder i delstaten Sau Paulo, en av Brasils mest folkerike delstater.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.