Ole Haaber benekter lederskifte

Ole Haaber benekter at han sitter utrygt. Resultatene er ikke tilfredstillende, men jeg skal bli mange år i Norge, sier Haaber til digi.no.

Ole Haaber benekter at han sitter utrygt. Resultatene er ikke tilfredstillende, men jeg skal bli mange år i Norge, sier Haaber til digi.no.

I kjølvannet av at IBM Norge i dag legger frem tap på 171 millioner kroner i 1998, skriver digi.no at det nå spekuleres internt om når administrerende direktør Ole Haaber må gå og hvem som skal erstatte han. Haaber benekter på det sterkeste at han sitter utrygt i det digi.no får tak i ham i Stockholm.

- Det var en merkelig spekulasjon. Jeg skal bli, og sikre snuoperasjonen som vi har satt i gang. Jeg har styret, medarbeidernes og IBM-ledelsens tillit, sier Haaber til digi.no.

- IBM blir mer og mer internasjonal, så resultatene i hvert land blir mindre interessant etterhvert, men det er utilfredstillende at et land går i minus, sier Haaber. I Sverige og Danmark gikk 1998 klart bedre enn Norge

Haaber benekter at han har en tidbegrenset kontrakt her i Norge. Jeg skal bli i Norge lenge, sier han. Han bekrefter at det tidligere har vært spekulert i at han var en kandidat til lederstillingen i IBM Danmark, men sier at det ikke er aktuelt.

I en kommentar til resultatene legger Haaber skylden på de mange lokalkontorene som IBM nå har lagt ned. - Vi holder på å stramme opp prosedyrer og prosesser i konsulentdivisjonen. Målet er et solid pluss i 1999. Hvor mye vil ikke Haaber røpe.

Haaber vil heller ikke kommentere ryktene digi.no har fått høre om tap på den store Gardermoen-kontrakten IBM sikret seg. - I denne bransjen må man ta sjanser og av og til går ikke det bra. Målet er å redusere antall tapskontrakter til så få som mulig, sier Haaber.

Til toppen