Olivetti gjør klar til telefest

Styret i Telecom Italia, inkludert toppsjef Franco Bernabe trekker seg fra sine stillinger, men blir sittende til generalforsamlingen er avholdt i slutten av juni.

Styret i Telecom Italia, inkludert toppsjef Franco Bernabe trekker seg fra sine stillinger, men blir sittende til generalforsamlingen er avholdt i slutten av juni.

Franco Bernabe hadde en kort men hektisk karriere i det italienske teleselskapet, etter at han kom til selskapets toppledelse for et halvt år siden. Han forblir imidlertid ikke fattig i sin nye tilværelse, for ifølge CNBC mottar sjefen 13 millioner dollar, eller nærmere 100 millioner kroner i fallskjerm.

På et styremøte i Telecom Italia tirsdag ble det samtidig klart at de aller fleste styrerepresentantene stiller sine plasser til rådighet for Olivetti, som etter manges mening har lykkes med Europas største fiendtlige oppkjøp at et selskap.

Olivettisjef Roberto Colaninno har tidligere utpekt seg selv som den nye toppsjefen i Telecom Italia. Han får ingen problemer med EU-kommisjonen denne gangen, for kommisjonen aksepterte dette oppkjøpet allerede i april, bare noen uker før Deutsche Telekom lanserte sine planer om fusjon med Telecom Italia.

Colaninno har også hatt samtaler med den italienske industriministeren Pierluigi Bersani, for å diskutere den italienske statens engasjement i oppkjøpet; både som aksjonær med 3,4 prosent av aksjene og som innehaver av en gylden aksje som gir regjeringen vetorett i viktige saker knyttet til Telecom Italias fremtid.

På europabørsene styrket både Telecom Italia og Olivettis samarbeidspartner Mannesmann seg tirsdag, mens Olivetti selv og Deutsche Telekom måtte se aksjekursene synke.

For mens Olivetti har blitt den største teleaktøren i Italia, har tyske Mannesmann blitt nest størst, og kontrollerer halvparten av mobilselskapet Omnitel, som også er Europas nest største mobilselskap.

Til toppen