Olivettis PC-divisjon selges

Det italienskbaserte selskapet Olivetti har inngått en intensjonsavtale med holdingselskapet Cenetary om salg av sin PC-divisjon. Samtidig har sjefen for Olivetti PC i Norden, Corrado Mazzola, meldt sin avgang.

Det italienskbaserte selskapet Olivetti har inngått en intensjonsavtale med holdingselskapet Cenetary om salg av sin PC-divisjon. Samtidig har sjefen for Olivetti PC i Norden, Corrado Mazzola, meldt sin avgang.

Det har lenge vært spekulasjoner omkring salget av Olivettis PC avdeling, men nå ser det endelig ut til at det er avklart. En intensjonsavtale er inngått med Centenary Group, et holdingselskap eid av en gruppe italienske og europeiske investorer, men den endelige avtalen er ennå ikke klar. For Norge og Nordens del er det derimot lite trolig at salget vil få bemerkelsesverdige konsekvenser.

- Norske Olivetti PC er allerede skilt ut som eget A/S. I utgangspunktet er eneste bindeledd mellom Olivetti PC og de øvrige norske Olivettiselskapene at vi holder til i samme bygg. Den viktigste konsekvensen for oss blir at moderselskapet sansynligvis får tilført ny kapital, sier Olivetti PCs avtroppende direktør for Norden, Corrado Mazzola, til digi:data. Han legger til at han er glad for at salget av PC-divisjonen nå ser ut til å være klart.

- Selskapet har over lengre tid vært plaget med spekulasjoner rundt dette salget. Jeg tror det er bra for selskapet at tingene endelig ser ut til å falle på plass, sier Mazzola, som forteller at den nordiske PC avdelingen til Olivetti tross alt har greid seg bra gjennom den vanskelige tiden.

-Vi har satset på hjemmemarkedet, hvilket har vært preget av små marginer de siste årene. Likevel har vi gått break-even på nordisk basis de siste årene, sier Mazzola som benekter at hans avgang har noe med oppkjøpet å gjøre.

- Årsaken til at jeg slutter er først og fremst at jeg ikke ønsker all reisingen som Olivetti-jobben medførte, sier Mazzola som sier at han ønsker å fortsette å arbeide i Norge.

Mazzola begynner i CMA Systems. CMAs administrerende direktør i Norge, Per Vebø, forteller til digi:data at Corroda skal lede et datterselskap av det det svenskbaserte selskapet.

Til toppen