BEDRIFTSTEKNOLOGI

Oljebransjen begynner å skjønne det med klynger

Scali har levert sin første sjøgående supermaskin, til et spesialfartøy i oljeindustrien. - Oljebransjen begynner å skjønne det med klynger, sier markedssjef Einar Rustad.

11. mai 2001 - 04:12

Den norske supermaskinleverandøren Scali har inngått en rammeavtale med oljeletingselskapet Petroleum Geo-Services. Som første tiltak etter denne avtalen skal Scali levere en 18-noders Linux-klynge av typen TeraRack, med driftsverktøyet Scali Universe.

TeraRack er en klynge som samler standard Intel-baserte servere med doble Pentium-prosessorer i 1 U høyde gjennom Scalis flerdimensjonale Torus-system. Torus er en topologi som kan realiseres enten i 100 Mb/s Ethernet eller i SCI ("scalable coherent interface") fra partneren Dolphin Interconnect Solutions AS.


- TeraRacken som skal leveres til PGS blir vår første installasjon ombord i en båt, bekrefter markedssjef Einar Rustad. - Den gjenspeiler en viktig utvikling. Oljebransjen har skjønt at clustering [klynger] er den rette teknologien for dem. Det gir høy ytelse på en svært kosteffektiv måte.

Det som gjør TeraRack spesielt interessant ombord i båter, i tillegg til ytelse per krone, er ytelse per kubikkmeter.

- Enheten vi installerer på fartøyet til PGS tar en femdel av plassen til maskinen den erstatter, og ytelsen er mange ganger så stor.

I samarbeid med Fujitsu Siemens har Scali også fått fotfeste i den tyske bilindustrien, med leveranser til Audi, Daimler Chrysler og BMW. Ordren til Audi ble kunngjort i slutten av april, og består av en klynge på 16 noder som skal brukes til elektromagnetiske simuleringer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.