OPERATIVSYSTEMER OG PROGRAMVARE

Om tre uker vil Chrome flagge nettsteder som ikke støtter HTTPS som usikre

Illustrasjon.
Illustrasjon. Bilde: AP Photo/Mark Lennihan
4. juli 2018 - 10:50

Vi har tidligere skrevet om at hengelåsen i Google Chrome etter hvert vil forsvinne som en indikator på at et nettsted er sikkert, og at nettleseren i stedet vil varsle når du befinner deg på et nettsted som leverer innholdet ukryptert. 

Nå begynner datoen for den første endringen å nærme seg med stormskritt. Det er under tre uker til Chrome 68 lanseres – det skjer den 23. juli. Etter det vil alle nettsider som ikke bruker HTTPS med et gyldig TLS-sertifikat vise en advarsel i adressefeltet om at nettsiden ikke er sikker. Det skriver The Register.

Advarselen vil dukke opp på alle nettsider, enten de ligger på internett eller er en del av bedrifts intranett. Etter hvert vil også ordet «Sikker» fjernes når du er inne på HTTPS-sider, ettersom «sikker» regnes for å være standard – og det er kun når du er på usikre sider (HTTP) at du vil bli varslet. 

Ifølge en fersk rapport fra DigiCert som The Register viser til bruker 43 prosent av verdens én million største nettsteder HTTPS som standard. Mange små nettsteder kan fortsatt basere seg utelukkende på HTTP, men fra og med den 23. juli må disse altså belage seg på at alle som bruker Chrome vil bli advart om at nettstedet deres er usikkert. Chrome har en markedsandel på rundt 60 prosent på verdensbasis. 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.