OPERATIVSYSTEMER OG PROGRAMVARE

OneNote skal ikke lenger være en fullverdig Office-applikasjon

Brukere av eldre Windows vil ikke lenger få tilgang til ny funksjonalitet.

Microsoft OneNote for Windows 10 og flere andre plattformer har nylig blitt redesignet, slik at de skal være mer like hverandre.
Microsoft OneNote for Windows 10 og flere andre plattformer har nylig blitt redesignet, slik at de skal være mer like hverandre. Illustrasjon: Microsoft
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
19. apr. 2018 - 15:45

Helt siden den første versjonen av OneNote kom i 2003, har den vært en del av Microsofts Office-pakke. Men når Office 2019 kommer senere i år, vil det ikke følge med noen OneNote 2019-utgave.

I stedet skal OneNote primært tilbys som en «Windows 10-applikasjon» gjennom Microsoft Store. Den har allerede vært tilgjengelig ganske lenge.

Krever Windows 10

OneNote 2016 skal fortsatt tilbys, som en valgfri del av Office 2019. Men det er kun OneNote for Windows 10-utgaven Microsoft heretter kommer til å videreutvikle. 

Microsoft skal likevel tilby blant annet sikkerhetsoppdateringer til Office 2016 fra til oktober 2025. Men for å få ny funksjonalitet i OneNote, må brukerne av eldre Windows-utgaver oppgradere til Windows 10.

Dette går fram av et blogginnlegg som Microsoft publiserte i denne uken. 

Lover forbedringer

Der opplyses det også om noe av den nye funksjonaliteten som OneNote for Windows 10 skal å i tiden framover. 

Dette inkluderer mulighet for å sette inn og søke etter tagger, noe OneNote 2016 allerede støtter. Det skal også være mulig å se «live» forhåndsvisning av Office-filer i OneNote for Windows 10, samarbeide med andre om tilknyttede dokumenter og lagre disse i nettskyen. 

All funksjonaliteten som tilbys OneNote 2016-tillegget Class Notebook skal dessuten bli innebygd i OneNote for Windows 10. 

Microsoft lover også raskere og mer pålitelig synkronisering av data med OneNote-utgaver for andre plattformer.

Les også: Utvikleren Jens foretrekker C#, men får stadig sjeldnere brukt det (Digi ekstra)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.