OnePlus-operativsystemet er her 

Oxygen OS kan lastes ned nå.

OnePlus-operativsystemet er her 
Oxygen OS kan nå lastes ned av OnePlus One-eiere. Bilde: OnePlus

Den kinesiske mobilprodusenten OnePlus har gjort seg bemerket med sin One-smartmobil som først ble markedsført som et vanskelig tilgjengelig produkt med venteliste basert på invitasjoner, og senere viste seg i tillegg å være en veldig god Android-mobil til en veldig hyggelig pris. Dermed var det duket for mye omtale i teknologipressen.

Les også: OnePlus tar kontroll.

Senere ble det imidlertid litt trøbbel i paradiset da det ble kjent at OnePlus ikke lenger ville samarbeide med Cyanogen og bruke deres Android-baserte operativsystem. De skulle heller utvikle sitt eget, kalt Oxygen OS. 

Og nå er den første versjonen av operativsystemet ute

Tilpasset

Oxygen OS er basert på Android Lollipop, men tilpasset One-telefonen. Selskapet påpeker gjentatte ganger at fokuset er på minimalisme, ytelse og batterilevetid. Systemet skal være lett, raskt og effektivt, samtidig som det er skreddersydd for maskinvaren. 

Det har blant annet støtte for de unike bevegelsene som One-telefonen introduserte i sin tid, der man tegner symboler på skjermen for å aktivere visse funksjoner. Det skrytes også av mange muligheter for personliggjøring av utseendet og et elegant innstillingsmeny som også kan tilpasses fritt. 

Når det er sagt, nettstedet Droid Life har testet Oxygen OS, og konkluderer med at det er strengt tatt bare snakk om ren Android 5, som altså har en håndfull ekstrafunksjoner lagt oppå. Nettstedet råder interesserte brukere å vente på den nye versjonen av Cyanogen, som også vil være basert på Android Lollipop, men med mer betydningsfulle ekstrafunksjoner.