Onlinespill for Playstation til Norge etter sommeren

Muligheten for å spille mot andre Playstation II-spill mot andre over Internett vil komme til Norge en gang over sommeren. Men først etterlyses det norske 500 betatestere.

Muligheten for å spille mot andre Playstation II-spill mot andre over Internett vil komme til Norge en gang over sommeren. Men først etterlyses det norske 500 betatestere.

Sony har i USA kunnet tilby en Internett-basert spilløsning for Playstation 2-brukerne i mer enn et halvt år, og mer enn en halv million nettverksadaptere er blitt solgt. Ifølge en pressemelding fra selskapet, kommer det til omtrent 2500 nye spillere hver eneste dag.

    Les også:

For å kunne spille over Internett med Playstation 2, trenger man altså en nettverksadapter som i USA koster omtrent 40 dollar, samt spill som støtter systemet. Til nå, ved slutten av mars, skal det være utgitt 18 spill med slik støtte. 15 spillutviklingsselskaper er ifølge Sony i gang med å lage flere spill som skal komme utover året.

Det kreves at brukerne er tilknyttet Internett med en båndbredde som minimum tilsvarer det som oppnås med ADSL eller lignende.

Foreløpig tilbys ikke Online Gaming for Playstation i Norge. Men en pressemelding fra Sony som kom fredag denne uken, forteller at selskapet vil lansere en slik tjeneste i det norske markedet over sommeren en gang. Men før den tid vil Playstation-brukere som ønsker å være med på en betatesting av systemet kunne registrere seg på Playstation.com-nettstedet. Etter en periode vil 500 personer bli trukket ut og vil få anledning til å delta. Men eksakt dato for når registreringen vil starte, er ikke klar. Trolig vil det skje i månedsskiftet mai/juni.

Også Microsoft har nylig lansert en online spilltjenste for dette selskapets spillmaskin, Xbox, i Europa. Riktignok bare i åtte land, hvorav Sverige er det eneste nordiske. Når tjenesten vil bli tilgjengelig for norske brukere har selskapet foreløpig ikke oppgitt.

Til toppen