Onsdag: IT svakt opp

IT-indeksen var svakt opp i dag og tok igjen noe av gårsdagens nedgang. Tungvekterne Merkantildata og Tandberg Data avsluttet begge dagen med ny toppnotering.

IT-indeksen var svakt opp i dag og tok igjen noe av gårsdagens nedgang. Tungvekterne Merkantildata og Tandberg Data avsluttet begge dagen med ny toppnotering.

Gode nyheter fra USA drev både total- og IT-indeksen opp etter åpningen onsdag morgen. Oppgangen i IT-indeksen var noe høyere enn for totalindeksen, og indeksene endte med en oppgang på henholdsvis 0,88 og 0,64 prosent.

Børsvinner blant IT-selskapene ble Sysdeco, som meldte om en kontrakt med forsvaret om levering av datterselskapet Sysdeco Profdocs' journalsystem. Sysdeco-aksjen steg med 10,2 prosent til 14,50 kroner tirsdag.

Oppgang ble det også for Merkantildata; 3,1 prosent til 235 kroner. Merkantildata har vært relativ stabil siste uken, og dagens oppgang representerer ny toppnotering for selskapet som endte dagen uten selger.

- Det er få svakhetstegn ved Merkantildata, og enkelte investorer opererer med et potensial på 300 kroner, sier en analytiker til digi.no etter børsslutt. Analytikeren, som anbefaler kjøp av aksjen, kan også bekrefte at det var KLP som hadde kjøpt Norsk Vekst-posten på 417.000 aksjer som ble omsatt forrige uke.

- Det er positivt at en enkeltinvestor går inn og kjøper en så stor post, uten at man skal legge for stor vekt på det, sier analytikeren.

Tandberg Data fikk også en svak oppgang i dag, men aksjen har hatt en sterkt oppadgående trend siste uka. Dagens sluttnotering på 84 kroner, opp 1 krone fra tirsdag, er ukas tredje toppnotering, og det er store forventninger til OEM-kontrakten som angivelig skal gjelde SLR 5-stasjonen.

Det var ingen store fall blant IT-aksjene onsdag. Mest ned var lite likvide PC-Systemer, som falt med 1,88 prosent. Omsetningen var - ikke uvanlig - bare 5.600 aksjer.

Aktiviteten var lav på Oslo Børs onsdag, og aksjer og grunnfondsbevis for 1.262 millioner kroner skiftet eiere.

Til toppen