RESULTATERFINANS

Opera åpner kontor i India

Opera-sjef Jon Tetzchner vil bruke et nytt kontor i India til testing og sikring av kvalitet.

20. feb. 2006 - 13:08

Opera Software har bestemt seg for å flytte deler av utviklingen til lavkost-landet India. Istedenfor å sette ut oppgavene til et eksternt selskap, velger Opera å etablere et eget datterselskap i byen Chandigarh. Byen ligger innenfor noen timers reise fra flere annerkjente teknologiinstitutter.

Foreløpig begrenser Opera seg til å gjøre kvalitetssikring og programvaretesting i India. India-kontoret vil dekke testingen av hele Operas produktportefølje i tillegg til å støtte opp om Operas "Open the web" prosjekt.

Dette prosjektet er Operas initiativ for å hjelpe webansvarlige og utviklere med å lage nettsider som følger åpne standarder. Målet er å raskere innføre nye webstandarder for å løfte frem web 2.0 teknologi.

Selskapet har lagt ut stillingsannonser for programvaretestere og web-evangelister med arbeidssted på det nye India-kontoret.

Opera-sjefen er på besøk i India i forbindelse med annonseringen av det nye kontoret.

- Indias enorme vekst i både internettbrukere og mobilabonnementer gir et godt grunnlag for våre forretningsmål. Samtidig vil vår investering i de Indiske talentene hjelpe oss med ny innovasjon i markedene for PCer, mobiler og andre internettenheter, sier Jon Tetzchner.

Fra før av har Opera Asia-kontorer i Kina og Japan.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.