AVTALER & KONTRAKTER

Opera-avtale med amerikansk gigant

Partnerskap med verdens femte største mobiloperatør.

Opera Mini kan potensielt mer enn doble antall brukere gjennom avtalen med America movil.
Opera Mini kan potensielt mer enn doble antall brukere gjennom avtalen med America movil.
7. juni 2012 - 11:08

Norske Opera Software har inngått en avtale med America Movil (AMX) som vil vi mobiloperatørens abonnenter tilgang til nettleseren Opera Mini.

America Movil har 58 operatørselskaper fordelt på 18 land i Latin-Amerika, med til sammen 242 millioner abonnenter. De kaller seg selv verdens tredje største mobiloperatør, målt etter antall abonnenter. Listen i Wikipedia plasserer dem imidlertid på femte plass, etter China Mobile, Vodafone, Telenor og indiske Airtel.

Avtalen utvider Operas partnerskap med Claro Chile, America Movils datterselskap i Chile, fra september i fjor.

For mange latinamerikanere, er mobiltelefonen det fremste middelet til å nå nettjenester. Opera-sjef Lars Boilesen mener avtalen med America Movil vil gi Latin-Amerika et avgjørende løft. Hvis Opera Mini slår an blant America Movils abonnenter, kan det innebære en vesentlig økning av nettleserens brukertall, som i dag er anslått til 160 millioner.

(Artikkelen er oppdatert, etter at en feil førte til at et tidlig utkast ble publisert i stedet for den endelige versjonen. Oppdateringen forklarer at AMX er femte størst, ikke tredje størst slik det sto i Operas pressemelding.)

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.