Opera-avtale med amerikansk gigant

Partnerskap med verdens femte største mobiloperatør.

Opera-avtale med amerikansk gigant
Opera Mini kan potensielt mer enn doble antall brukere gjennom avtalen med America movil. Bilde:

Norske Opera Software har inngått en avtale med America Movil (AMX) som vil vi mobiloperatørens abonnenter tilgang til nettleseren Opera Mini.

America Movil har 58 operatørselskaper fordelt på 18 land i Latin-Amerika, med til sammen 242 millioner abonnenter. De kaller seg selv verdens tredje største mobiloperatør, målt etter antall abonnenter. Listen i Wikipedia plasserer dem imidlertid på femte plass, etter China Mobile, Vodafone, Telenor og indiske Airtel.

Avtalen utvider Operas partnerskap med Claro Chile, America Movils datterselskap i Chile, fra september i fjor.

For mange latinamerikanere, er mobiltelefonen det fremste middelet til å nå nettjenester. Opera-sjef Lars Boilesen mener avtalen med America Movil vil gi Latin-Amerika et avgjørende løft. Hvis Opera Mini slår an blant America Movils abonnenter, kan det innebære en vesentlig økning av nettleserens brukertall, som i dag er anslått til 160 millioner.

(Artikkelen er oppdatert, etter at en feil førte til at et tidlig utkast ble publisert i stedet for den endelige versjonen. Oppdateringen forklarer at AMX er femte størst, ikke tredje størst slik det sto i Operas pressemelding.)