KARRIERE

Opera kjører på med nyansettelser

Rekrutterer like aggressivt som i fjor, og henter nå kriserammede teknologer fra Island.

12. jan. 2009 - 08:52

Høsten 2008, nærmere bestemt i slutten av oktober, fortalte Opera Software at finansuroen preller av det norske nettleserselskapet, som vann på gåsa.

digi.no møtte den gangen et selskap som talte 550 ansatte, og lovte å runde 600 hoder totalt før årsskifte. Nå har teknologibedriften 620 personer på lønningslistene, og forventer videre vekst.

- Det er spennende å komme til et selskap som satser i nedgangstider. Ikke minst fordi det blir enklere for meg å rekruttere gode kandidater fremover, forteller norsk-japaneren Kei Grieg Toyomasu, til Dagens Næringsliv.

Grieg Toyomasu er selv nyansatt markedsdirektør for konsumentdelen av Opera Software, og får i oppgave å ansette rundt ti personer i sin avdeling fremover. Angivelig har han allerede flere navn på blokka.

Denne uken får dessuten mellom fire til åtte islendinger tilbud om jobb i teknologiselskapet. En rekke islendinger ønsker å komme seg vekk fra landet, som mer enn noen andre har fått kjenne finanskrisen på kroppen. Opera Software har ifølge DN fått tips om gode kandidater fra en tidligere ansatt, som nå arbeider med rekruttering på sagaøya.

Det vil sikkert også glede Opera-sjef Jon Stephenson von Tetzchner, som selv er født på Reykjavik og har islandsk mor.

Opera Software ansatte i fjor 160 nye mennesker og opplyser at de ikke planlegger å knytte til seg færre i 2009. Finanskrise og stopp i etterspørselen forventer de ikke.

- Folk vil fortsette å surfe på nettet. Nettløsninger vil det derfor være bruk for, sier selskapets personaldirektør Tove Selnes til Dagens Næringsliv.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.