FORBRUKERTEKNOLOGI

Opera klar for Windows Mobile

Brukere av Windows Mobile 2003-baserte smarttelefoner kan nå installere Opera 8 som nettleser.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
30. juni 2005 - 11:02

Opera Software annonserte i dag at selskapet har publisert en versjon av nettleseren Opera 8 for Windows Mobile 2003. Selskapet lover raskere og enklere surfing på smarttelefoner enn det som tidligere har vært mulig.

- Opprinnelig hadde vi ikke planlagt å gjøre Opera tilgjengelig på Windows Mobile-plattformen, sier administrerende direktør i Opera Software, Jon Stephenson von Tetzchner, i en pressemelding.

Etterspørsel fra brukerne skal ha fått selskapet til å ombestemme seg. von Tetzchner sier nå at han er svært fornøyd med likevel å kunne tilby Opera på denne plattformen. Han mener at installasjon av nettleseren vil føre til økt bruk og mer datatrafikk, noe som også kommer operatørene til gode.

Opera publiserte allerede i fjor høst to forhåndsutgaver av Opera for Windows Mobile 2003 Smartphone. Ifølge selskapet skal omtrent 120.000 sluttbrukere ha lastet ned nettlesere, testet den og kommet med nyttige tilbakemeldinger. Nettleseren er basert på den samme kjernen som PC-utgavene, men støtter også Operas Small-Screen Rendering, som dynamisk tilpasser websider til bredden på skjermen til enheten brukeren benytter. Da skal horisontal rulling kunne unngås.

En testutgave av Opera 8 for Windows Mobile 2003 Smartphone er tilgjengelig for nedlasting fra denne siden. En versjon for Windows Mobile Pocket PC er fortsatt under utvikling.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.