Opera lanserer utviklingspakke for TVer

Opera kommer med en utviklingspakke som skal gjøre det enkelt å lage små programmer for TVer og spillmaskiner.

Opera lanserer utviklingspakke for TVer

Opera kommer med en utviklingspakke som skal gjøre det enkelt å lage små programmer for TVer og spillmaskiner.

Det norske programvareselskapet Opera er mest kjent for sine nettlesere for PCen og for mobiltelefoner. De lager også nettleserutgaver for apparater med det de kaller Opera for Devices.

Nå har selskapet annonsert at de kommer med en SDK (Software Development Kit), et sett med verktøy for å utvikle Widgets for apparater. Det gjør at sluttbrukere selv kan lage små programmer for apparater med internettstøtte som for eksempel TVer, bærbare medieenheter og spillkonsoller.

- Widgets åpner døren for avansert web-basert dynamisk innhold og tjenester på en vid rekke apparater. Gjennom disse applikasjonene kan sluttbrukere se på innhold og innlemme tjenester som wærmeldinger, sportsnyheter, nyhetsoverskrifter, TV-guide og spill. PC-brukere har allerede oppdaget Widgets-vidunderet og nå er det på tide å bringe dem forbi PCen, sier Scott Hedrick, sjef for apparater hos Opera Software.

Widgets er små programmer som lages ved hjelp av webstandarder som Ajax, HTML, Javascript, XML, DOM, RSS, SVG og Canvas. De vises som separate applikasjoner som kan vises i fullskjerm eller som mindre vinduer i nettleseren. De kan også brukes selv om man ikke har internettforbindelse og de kan brukes for å lage grensesnitt for web services fra innholdstjenester på internett.

Opera introduserte Widgets i betautgaven av Opera 9 i april i år. Opera 9 SDK for Devices vil bli tilgjengeliggjort innen slutten av året og produsenter av denne typen internettapparater vil få tilgang til verktøyet iløpet av årets tredje kvartal.

Til toppen