BEDRIFTSTEKNOLOGI

Opera Max kan gi billigere musikkstrømming

Reduserer datamengden som sendes via mobilnettet.

Opera Max kan nå komprimere musikkstrømmene til flere apper ved å konvertere lyden med en mer effektiv kodek.
Opera Max kan nå komprimere musikkstrømmene til flere apper ved å konvertere lyden med en mer effektiv kodek. Bilde: Opera Software
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
23. nov. 2015 - 10:42

Opera Software kom i dag med en ny utgave av Opera Max, en Android-app som ved hjelp av komprimering kan bidra til blant annet redusert databruk via mobilnettet. Dette gjelder trafikk til både nettlesere og andre typer apper.

Den nye utgaven skal kunne komprimere datatrafikken fra ulike musikkstrømmetjenester. Dette gjøres ved hjelp av teknologien Rocket Optimizer, som er hentet fra Opera Softwares Skyfire-virksomhet.

Opera Max benytter Rocket Optimizer allerede til å komprimere video fra tjenester som YouTube og Netflix. Selve komprimeringen skjer på Operas servere, før de komprimerte dataene sendes videre til brukerenhetene.

Les om videokomprimeringen:  Lover jevnere videostrømming på mobilen 

AAC+

Måten musikkstrømmene komprimeres på, er at musikk i MP3- eller MP4-format konverteres til AAC+-kodeken, som skal kunne levere høy lydkvalitet ved en lavere bitrate enn formatene som strømmetjenestene ofte benytter. I hvilken grad konverteringen går ut over lydkvaliteten, sies det ingenting om i Opera Softwares pressemelding.

– Vi fortsetter å fininnstille optimaliseringsteknologoen for lydstrømming i Opera Max, slik at folk kan redusere databruken samtidig som at de nyter god lydkvalitet. Pandora, Slacker Radio, Gaana, Saavn og YouTube Music er de fem første appene som har bestått vår kvalitetssikringstest. Men vi vil støtte flere musikkstrømme-apper i nær framtid, sier Sergey Lossev, produktsjef ved Opera Software, i pressemeldingen.

Les også: Raskere web med ny algoritme 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.