FORBRUKERTEKNOLOGI

Opera med testutgave for Windows Mobile

Opera Software annonserte i dag at en testutgave av Opera-nettleseren for Windows Mobile-baserte smarttelefoner.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
22. des. 2004 - 10:46

Brukere av Windows Mobile, Smartphone 2003 kan nå ta i bruk Opera Softwares nettleser. Selskapet annonserte i dag at en "technological preview" (TP) er tilgjengelig fra selskapets nettsted.

Allerede i august i år fortalte selskapet om at selskapet utviklet en Opera-versjon for Windows Mobile-plattformen, og en testutgave ble i det stille sluppet den 14. oktober i år. Til tross for at denne ikke er blitt annonsert, er den blitt lastet ned mer enn 43.000 ganger, skriver Opera Software i en pressemelding.

Opera 7.60 for Windows Mobile TP skal være på høyde med PC-utgavene av nettleseren når det gjelder hastighet, brukervennlighet og visning av rikt innhold. Den skal støtte alle de viktigste webstandardene, inkludert CSS2, DOM 2 og JavaScript. I tillegg støtter nettleseren Operas SSR-teknologi (Small-Screen Rendering), som skal eliminere horisontal rulling på små skjermer.

Opera Software oppgir ikke når den endelige utgaven vil bli tilgjengelig, men informerer om at TP-utgaven vil slutte å fungere den 31. mars neste år. Brukerne vil ikke kunne registrere den.

Testutgaven kan lastes ned fra denne siden.

Opera oppgir at testversjonen kun vil fungere på enheter med Smartphone 2003-programvare. Den vil ikke fungere på enheter med Smartphone 2002 eller Pocket PC.

Nettleseren er foreløpig blitt testet sammen med den følgende maskinvare:

HTC Tanager, også kjent som blant annet Orange SPV-E200, Qtek 8080 og I-Mate SP2, samt HTC Typhoon, også kjent som blant annet Orange SPV-C500, T-Mobile SDA, Audiovox SMT-5600, Qtek 8010 og I-mate SP3.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.