TELEKOM

Opera Mini 5 klar til Android

- Et lettelsens sukk. Forrige versjon var ikke god nok, sier Opera Software til digi.no.

11. mars 2010 - 08:53

- Vi må være ærlige og innrømme at Opera Mini 4.2 til Android ikke var helt på det nivået vi ønsket den. Men i dag er en stor dag for oss, og samtidig litt et lettelsens sukk.

Det sier kommunikasjonssjef Tor Odland i Opera Software til digi.no.

Fra i dag er nemlig nyeste versjon av mobilnettleseren tilgjengelig i Googles Android Marketplace.

Det er også mulig å laste ned programmet ved å gå til m.opera.com/next i Android-nettleseren.

Det finnes etter hvert mange ulike versjoner av Android OS, og ikke all programvare i Market fungerer på alle versjonene. Det gjør Opera Mini.

- Det er snakk om en såkalt native versjon. Det betyr at den fungerer på alle Android-versjoner, forsikrer Operas kommunikasjonsdirektør.

Se skjermbilder av Opera Mini 5 til Android:

Rask og billig surfing

Opera Mini benyttes som nettleser av over 50 millioner mobilbrukere verden over. Nettleseren er gratis, og gir store fordeler sammenlignet med alternativene.

Særlig gjelder det hastighet og kostnad ved mobil nettsurfing. Surfing med Opera Mini innebærer opptil 90 prosents farts- og trafikkgevinst, ettersom datatrafikken komprimeres på serverne til selskapet før den sendes til mobiltelefonen.

Endelig versjon snart klar

- Versjon fem er fremdeles i beta. Det betyr at det ligger en endelig utgivelse i løypa. Den kommer om ikke altfor lenge. Det betyr også at vi fortsatt ønsker oss innspill på betaproduktet, sier Odland.

Uklart når iPhone-versjonen kommer

Som kjent har Opera Software også utviklet Opera Mini til iPhone. Denne versjonen er fremdeles ikke tilgjengelig på markedet, men det norske nettleserselskapet har vært i kontakt med Apple, og føler seg sikre på at den blir godkjent for distribusjon gjennom App Store.

Tor Odland har i dag ingen videre kommentar til fremdriften med å få ut en iPhone-versjon av nettleseren.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.