Opera Mini har blitt stor

Opera Software lager ny serverpark i USA for å møte den kraftige veksten.

Opera Mini har blitt stor

Opera Software lager ny serverpark i USA for å møte den kraftige veksten.

Opera Softwares gratisnettleser for mobiler, Opera Mini, er først og fremst beregnet for enklere mobiler som ikke leveres med egen nettleser. Mange foretrekker likevel å benytte Opera Mini også på mer avanserte mobiler, fordi programmet, sammen med den bakenforliggende serverløsningen, gjør at brukerne kan se fullversjonen av websider uten å måtte laste ned flere megabytes med data. På serveren tilpasses sidene til mobilens skjermstørrelse og komprimeres før dataene sendes til nettleseren.

I mange land er mobiltelefoner langt mer utbredt enn PC-er. Men de fleste av Internett-brukerne har benyttet PC-en som viktigste verktøy for å få tilgang til Internett, og først nylig har tatt i bruk mobilen for å gjøre det samme, hopper mange av nettbrukerne brukerne i den tredje verden bukk over PC-en og benytter kun mobilen, som fortsatt koster langt mindre enn en PC.

I dag kunngjorde Opera Software at antallet månedlige brukere av Opera Mini har passert 20 millioner globalt.

- Antallet mennesker som bruker Opera Mini globalt beviser at det er en virkelig revolusjons som pågår, nemlig at mennesker ønsker å ha tilgang til alle sine favorittnettsteder på mobiltelefonen de har i dag, sier administrerende direktør i Opera Software, Jon von Tetzchner, i en pressemelding.

John Jackson, visepresident i analyseselskapet Yankee Group, sier i en pressemelding at selskapet har registrert en vekst i antallet Opera Mini-brukere globalt på i snitt 10 prosent hver måned.

Forsiden til digi.no vist med Opera Mini 4.2 beta.
Forsiden til digi.no vist med Opera Mini 4.2 beta.

- Etter hvert som Opera Mini blir raskere, får mer funksjonalitet og blir mer kjent blant sluttbrukerne, bør nettleserens popularitet fortsette å vokse, mener Jackson.

Opera Software kunngjorde i dag også at selskapet har opprette en ny serverpark for Opera Mini i USA. Dette skal gi høyere hastigheter til brukere i Amerika, Asia og Stillehavsregionen. I januar opplyste Opera Software at det hadde serverparker for Opera Mini i Oslo og Kina.

Opera Mini er nå tilgjengelig i versjon 4.1, men en betaversjon av Opera Mini 4.2 kan nå lastes ned fra denne siden.

Betaversjonen har gjeninnført draktfunksjonaliteten (skins) fra Opera Mini 3 og har nå mulighet for å dele også notater mellom mobiler og PC-er ved hjelp av Opera Link. Fra før har Opera Mini støttet synkronisering av bokmerker og historikk.

I tillegg skal den nye versjonen gi bedre støtte for YouTube og andre mobile videotjenester til et større utvalg av mobiltelefoner, lover Opera Software. Dette skal spesielt gjelde Nokia- og Sony Ericsson-mobiler.

    Les også:

Til toppen