TELEKOM

Opera-sjef blant mobiltoppene

Jon von Tetzchner kåret til en av de 40 mest innflytelsesrike lederne globalt.

21. aug. 2009 - 12:34

Opera Softwares administrerende direktør og medgründer av selskapet, Jon von Tetzchner, er den eneste nordmannen som valgt ut i anerkjente Telecoms.com/Mobile Communications Internationals kåring av de 40 mest innflytelsesrike menneskene innen mobilbransjen.

Opera Softwares tilbyr nettlesere til et flertall av mobilene som er på markedet i dag, og i mange tilfeller blir enten Opera Mobile eller Opera Mini forhåndsinstallert på mobilen av mobilleverandøren eller mobiloperatøren.

von Tetzchner er i godt selskap. Blant de 40 andre lederne finner man personer fra selskaper som Nokia, Ericsson, Microsoft, HTC, Apple, Google og mange flere.

Det er ikke nødvendigvis toppsjefen i selskapene som er med på listen, men ofte en person litt lenger ned i hierarkiet som har ansvaret for selskapets mobilsatsing.

Mobile Communications Internationals Top 40 to watch in mobile
Mobile Communications Internationals Top 40 to watch in mobile

- Selv om slike lister er subjektive, er dette et tegn på hvilken rolle Opera spiller i den globale mobilbransjen. Vi er sett på som en uavhengig innovatør som opererer uten bindinger til noen de store operatørene, mobilprodusentene og innholdsleverandørene. Alle kan jobbe med oss og få tilgang til vår nettleserteknologi. Men viktigst av alt er at vi har lykkes med vår visjon fra 1999: det mobile internett skal og må være det samme som det vi kjenner fra PC- plattformen. Spesialprotokoller som WAP vil forsvinne, skriver von Tetzchner i en e-post-kommentar til digi.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.