Opera vil kjøpe under finanskrisen

Jon von Tetzchner i Opera Software gjør seg klar for å sluke teknologiselskaper som sliter.

Opera vil kjøpe under finanskrisen

Jon von Tetzchner i Opera Software gjør seg klar for å sluke teknologiselskaper som sliter.

Det norske programvareselskapet Opera planlegger å kjøpe opp teknologibedrifter som sliter.

Det er finansuroen på verdensmarkedet som gjør at Opera, som selv har vært lansert som en mulig oppkjøpskandidat, nå vurderer å kjøpe andre selskaper.

- For oss utgjør dette en mulighet. Vi har masse penger på bok, og det er mange selskaper som har det tøft nå, sier administrerende direktøri Opera Jon von Tetzchner til Dagens Næringsliv.

Tross protester fra enkelte aksjonærer fikk i går Opera-styret fullmakt til å utvide aksjekapitalen med rundt ti prosent dersom de ønsker det.

    Les også:

- Med dagens kurs utgjør kontantbeholdningen i Opera én tredjedel av selskapsverdien på Oslo Børs. Man får kjøpt mange teknologiselskaper for 500 millioner kroner, sa advokat Thomas Aanmoen på en ekstraordinær generalforsamling i Opera Software i går ettermiddag.

Advokaten møtte på vegne av aksjonærer som ville stoppe utvidelsen, men dette synet nådde ikke frem.

Dermed kan storaksjonær og Opera-sjef Jon von Tetzchner og styret trykke nye Opera-aksjer, som kan brukes til oppkjøp.

Tetzchner sier til Dagens Næringsliv at pengene ikke brenner i lomma, og at det er viktigere å gjøre ting riktig enn raskt og overilt.

De to eneste oppkjøpene Opera har gjort siden 90-tallet har de lykkes med, og de satser på å holde på den statistikken. Erfaringsmessig går de fleste oppkjøp galt, forteller han.

    Les også:

Til toppen