Oppdatert Opera med bedre antiphishing

Opera Software har sluppet en ny versjon av selskapets nettleser, med sanntids phishingfiltrering.

Oppdatert Opera med bedre antiphishing

Opera Software har sluppet en ny versjon av selskapets nettleser, med sanntids phishingfiltrering.

Opera Software lanserte i går Opera 9.10, en oppdatert utgave av selskapets nettleser hvor den største nyheten er Fraud Protection, en løsning som i sanntid skal beskytte brukerne mot nettsvindlere. Løsningen tar i bruk teknologier fra sertifikatutstederen GeoTrust og phishing-data fra PhishTank, som drives av OpenDNS og et medlemsfellesskap. Tjenesten gjør det mulig for alle å forelegge, verifisere, spore og åpent dele phishing-data.

- Nøkkelen til effektivt forsvar mot phishing er hastighet og reaksjonsevne, sier Bruce Schneier, sikkerhetsekspert og teknisk sjef i BT Counterpane, i en pressemelding.

- Operas Fraud Protection tilbyr begge ved å gi brukerne sanntids antiphishing-deteksjon, forsterket med nesten umiddelbar identifisering av mistenkte phishing-nettsteder, sier Schneier.

Opera-nettleseren har hatt en viss beskyttelse mot nettsvindel helt siden versjon 8, hvor det ble introdusert et sikkerhetsinformasjonsfelt for å hjelpe brukerne å avgjøre om svindelnettsteder maskerte seg som pålitelige og verifiserte nettsteder. Men Fraud Protection skal bringe denne beskyttelsen opp til et høyere nivå. En demonstrasjons av hvordan Fraud Protection opptrer overfor brukeren, finnes på denne siden.

Opera 9.10 er tilgjengelig til flere operativsystemer fra denne siden.

Til toppen