SIKKERHET

Oppfordret til kredittsjekk-stans: Nettsted krasjet

Nordmenn strømmer til kredittopplysningsselskapene etter råd om å sperre seg for sjekk av kredittopplysninger i kjølvannet av datainnbruddet hos Norkart. 

– Vi opplever en formidabel trafikk på kredittsperringer, sier norgessjef Per Fjærestad i Creditsafe til NRK.
– Vi opplever en formidabel trafikk på kredittsperringer, sier norgessjef Per Fjærestad i Creditsafe til NRK. Illustrasjonsfoto: Colourbox
13. mai 2022 - 07:56

– Vi opplever en formidabel trafikk på kredittsperringer. Det er et rush vi ikke har opplevd tidligere, sier norgessjef Per Fjærestad i Creditsafe til NRK.

Til vanlig behandler kredittopplysningsforetaket daglig 15 anmodninger fra personer som vil reservere seg for kredittvurdering. Onsdag og torsdag steg tallet til over 28.000 personer.

Dataangrepet mot Norkart, som leverer IT-systemer for kart- og eiendomsinformasjon, ble kjent tirsdag. Det kan ha rammet opp mot 3,3 millioner nordmenn. Det er snakk om informasjon som navn, adresse og fødselsnummer.

Alle som er eiere eller festere ble bedt om å være ekstra årvåkne når det gjelder forsøk på svindel. Folk ble i tillegg bedt om å sperre seg for sjekk av kredittopplysninger.

Det førte også til stor trafikk og problemer hos selskapet Experian. Onsdag og torsdag gikk selskapets nettside ned for telling, noe som resulterte i lengre svartid, opplyser selskapet til NRK.

Gir du deg selv mer trøbbel enn du sparer deg for hvis du sperrer for kredittsjekk?
Les også

Bør du egentlig sperre deg for kredittsjekk?

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.