Oppgang for IT-aksjene

IT-aksjene som de siste ukene har tapt seg mest, økte mest da markedet snudde tirsdag. Best ut kom Alphatron og Opticom som begge steg med i overkant av 18 prosent.

IT-aksjene som de siste ukene har tapt seg mest, økte mest da markedet snudde tirsdag. Best ut kom Alphatron og Opticom som begge steg med i overkant av 18 prosent.

En lenge etterlengtet oppgang i USA, sørget for positiv utvikling på Oslo Børs siste dag før jul. Totalindeksen steg med 0,94 prosent, etter seks dager med nedgang. IT-indeksen endte opp hele 2,52 prosent, men til gjengjeld har fallet i IT-indeksen vært langt kraftigere de siste dagene.

Alphatron ble dagens vinner på Oslo Børs med en oppgang på 18,7 prosent til 0,90 kroner. Hakk i hæl fulgte Opticom, som med en oppgang på 18,4 prosent endte på 100 kroner.

- I et nedadgående marked er det de mest spekulative aksjene som får svi først, men når trenden snur er det naturlig at disse også får den største delen av oppgangen. Raske investorer kan tjene store penger på dager som dette, sier en analytiker til digi.no.

Oppgang ble det også i Sensonor, Agresso, Sysdeco og Norman tirsdag. Fellesnevneren for disse aksjene er at de alle har falt kraftig de siste dagene.

Til tross for en massive oppgang fortsatte fallet i PC-Systemer tirsdag. Det hjalp lite at gründer og administrerende direktør Per A. Boasson fredag kjøpte aksjer for 2,6 millioner kroner i selskapet: Dagens nedgang på 50 øre sendte programvareselskapet ned på et foreløpig bunnivå til ny notering 12,50 kroner.

Blant dagens tapere finner vi SuperOffice (SUO), som falt med én krone til 13,50. For en måned siden fikk SUO gjennomført en rettet emisjon som priset selskapet til 26 kroner per aksje, men dette førte ikke til nevneverdige endringer i aksjekursen. Analytikere digi.no har snakket med mener nedgangen skyldes skepsis til teknologien i SuperOffices salgsverktøy med samme navn.

Den desiderte taperen tirsdag ble eks-multimediaselskapet MultiMedia Publishing, MMP. Selskapet, som i forrige uke meldte om fusjon med en utebelysningsfabrikant, falt med nye 0,80 kroner og landet på 5,20. I forkant av fusjonen var kursen oppe i 10 kroner.

Aktiviteten tok seg også betraktelig opp tirsdag - det ble omsatt aksjer og grunnfondsbevis for vel 1,8 milliarder kroner.

Til toppen