BEDRIFTSTEKNOLOGI

Oppgradert bedriftslagring fra IBM

Systemene XIV og DS8000 er gjenstand for vesentlige og tidsmessige forbedringer.

IBM DS8300, fullt utbygget til tre rack.
IBM DS8300, fullt utbygget til tre rack.
15. juli 2009 - 09:34

IBMs lagringssystemer XIV (opprinnelig utviklet av et israelsk selskap som IBM kjøpte i fjor våres) og DS8000 henvender seg begge til store miljøer. Forbedringene gjelder ytelse, sikkerhet og drift, og tar sikte på å redusere energibruk og kostnader mens man får bedre kontroll over stadig økende datamengder, heter det i meldingen fra IBM.

XIV Storage System tilbyr nivådelt skalerbar lagring. Det vil «seinere i år» få tilført egenskapen asynkron speiling. Poenget med dette er å kunne fortløpende og i sanntid kopiere data til et annet system langt unna, slik at man straks kan gjenoppta virksomheten om et av systemene skulle bli utilgjengelig.

Andre forbedringer til XIV er doble prosessorer (XIV er bygget opp rundt Intel-prosessorer og Linux) for å gi en ytelsesøkning på opptil 30 prosent, og støtte til LDAP (Lightweight Directory Access Protocol) og Tivoli. De to siste forbedringene skal forenkle driften av XIV-systemer.

IBM DS8300, fullt utbygget til tre rack.
IBM DS8300, fullt utbygget til tre rack.

DS8000, et system som kan utvides til opptil tre rack, er tilført egenskapen virtuell tilrettelegging («thin provisioning»). Det får med andre ord funksjonalitet som er påkrevd dersom IBM skal kunne fortsette å hevde seg i konkurranse med blant annet EMC og Hitachi. Virtuell tilrettelegging forenkler driften radikalt og bruker fysiske ressurser langt mer effektivt.

Å oppgradere et DS8000-anlegg med virtuell tilrettelegging forespeiles å koste fra 69 000 dollar og oppover.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.