Oppgradert Linux for hjemmebrukere

Linspire lanserte onsdag versjon 5 av selskapets Linux-distribusjon. Bedre støtte for bærbare er blant nyhetene.

Linspire lanserte onsdag versjon 5 av selskapets Linux-distribusjon. Bedre støtte for bærbare er blant nyhetene.

Linspire 5 ble lansert i går. Dette er en kommersiell Linux-distribusjon spesielt rettet mot hjemmebrukere. Den nye versjonen skal inkludere mer enn 1200 forbedringer.

Linspire skal være spesielt enkel å installere og oppdatere. En ny installasjon skal kunne gjøres på under 10 minutter. Valg av tilleggskomponenter og programvare skal kunne gjøres med få museklikk.

Den nyeste utgaven er bygget på versjon 2.6.10 av Linux-kjernen og inkluderer versjon 3,3 desktopmiljøet KDE.

Sikkerheten er blant de egenskapene som er blitt forbedret. Dette er gjort gjennom en ny, innebygd VPN-støtte, en ny, kryptert "lommebok" for oppbevaring av passord og annen personlig informasjon, i tillegg til forbedringer knyttet til brannmur og antivirus.

Maskinvarestøtten skal være forbedret, blant annet i forbindelse med plug-and-play av eksterne lagringsmedier, skjermkort og lydsystemer med støtte for sanntids miksing.

For brukere av bærbare maskiner er bedre støtte for WLAN, Intel Centrino og AMDs strømsparingsfunksjonalitet, PowerNow, av betydning.

En stor nyhet er innebygd stavekontroll i alle webapplikasjoner og programvaren for e-post og hurtigmeldinger.

En mer omfattende oversikt over nyhetene finnes på denne siden.

I motsetning til de fleste andre Linux-distribusjoner, er ikke Linspire tilgjengelig i noen gratisutgave. Prisen på 58 euro + mva inkluderer ett års abonnement på oppdateringstjenesten CRN (click and run).

Linspire 5 kan nå bestilles og lastes ned fra selskapets nettsted. Utgaven skal kunne kjøpes i butikker i løpet av andre kvartal.

Linux-distribusjonen er tilgjengelig på seks ulike språk, men ikke på norsk.

Til toppen