JUSS OG SAMFUNN

Opprettholder dom om fengsel i Fast-saken

 

NTB
15. okt. 2015 - 12:23

Borgarting lagmannsrett opprettholder dommen i Fast-saken, der en tidligere konsernsjef i selskapet Fast Search & Transfer ble dømt til to års fengsel.

Den tidligere konsernsjefen ble i februar i fjor dømt til to års fengsel for brudd på regnskapsloven og for markedsmanipulasjon. Ett av årene ble gjort betinget.

Les også: Fast solgt til Microsoft for 6,6 milliarder

I regnskapene for Fast i 2006 ble det uriktig inntektsført 80 millioner kroner for en fiktiv avtale. Selskapet var børsnotert, og de uriktige regnskapstallene ble offentliggjort en rekke ganger fram til regnskapene ble korrigert i mai 2008.

Borgarting lagmannsrett slår fast at konsernsjefen var klar over at de 80 millionene ikke var reelle inntekter og at regnskapene i Fast uten disse tallene ikke ville vist vekst i 2006, skriver lagmannsretten i en pressemelding.

Lagmannsretten mener det er alvorlig at konsernsjefen gjennom hele perioden bidro med å tilsløre de reelle forholdene til tross for gjentatte oppfordringer om å redegjøre for realiteten.

Han ble ikke idømt rettighetstap eller inndragning av utbytte. Økokrim vil vurdere om straffutmålingen eller spørsmålet om inndragning skal ankes videre til Høyesterett. Dommen er ikke rettskraftig. (©NTB)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.