Oppsiktsvekkende ergonomisk mus

Svenske Perific har lansert en svært spesiell mus på det norske markedet.

Svenske Perific har lansert en svært spesiell mus på det norske markedet.

- Mange bruker mye tid og energi på å finne en riktig arbeidsstilling ved datamaskinen, mens faktum er at vi er best tjent med å variere arbeidsstilling på en naturlig måte, mener Kurt Högnelid, administrerende direktør i Perific.

Det svenske selskapet lanserte i dag Perific Wireless Dual Mouse på det norske markedet.

Det er snakk om en mus som skiller seg fra mengden. Den skal gi store muligheter for variasjon ved arbeidsstasjonen. Musen kan brukes med begge hendene i fanget, festet på håndbaken eller som en vanlig skrivebordsmus.

Ved første øyekast ser den omtrent ut som en vanlig trådløs datamus, og den fungerer på samme måte. Men den kan anvendes opp til flere andre måter. Den er blant annet utstyrt med en styrekule ved museknappene, slik at den kan brukes som en "trackball". Hvis man tar bort skallet over den bakre delen av musa åpner det seg nye muligheter. Musa kan holdes i fanget eller festes på hånda slik at man kan skrive på tastaturet samtidig. Størrelsen kan tilpasses til brukerens hånd.

Perific har i samarbeid med ergonomieksperter utviklet musen over en periode på nærmere tre år.

Et problem med mange trådløse mus, er høyt strømforbruk. Musa fra Perific er utstyrt med oppladbare batterier som kan lades opp mens den er i bruk. Da benyttes en ledning som tilknyttes basestasjonen, som i sin tur er plugget inn i USB-porten på datamaskinen (PS/2-adapter finnes som tilbehør). Ladetiden skal være i underkant av fem timer. Da skal driftstiden være omtrent en uke.

Musen kan brukes sammen med både PC-er og Macintosh-maskiner uten behov spesielle drivere.

Den trådløse overføringen skjer i 27 MHz-frekvensbåndet. Rekkevidden skal være omtrent 1,5 meter.

Veiledende pris 1395 kroner pluss mva.

Norske distributører er Norlink og HEG Produkter.

Til toppen